Фото: avionslegendaires

Україна отримає безпілотну систему Luna: ЗМІ оприлюднили плани концерну Rheinmetall

До кінця 2023 року концерн Rheinmetall поставить в Україну безпілотну систему Luna New Generation. Вона є першим ударним безпілотником німецького виробництва.

Про це повідомляє ReutersЗазначається, що система безпілотників складається з наземної станції управління з декількома дронами, стартовою катапультою та військовими вантажівками.

Які функції виконує LUNA

Розвідувальний БпЛА може нести до восьми мультикоптерів з озброєнням. У польоті дрон вирізняється низькими акустичними, тепловими та радіолокаційними сигнатурами.

"Здійснюючи розвідку, LUNA NG допоможе визначити цілі та доставить до них засоби ураження", — зазначають у Rheinmetall.

Нагадаємо, Російська Федерація атакує українську територію власною версією іранських дронів-камікадзе "Шахед". Окупантам вдалось налагодити серійне виробництво ударних безпілотників.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський відзначив ефективність роботи систем протиповітряної оборони західних союзників. 6 серпня глава держави заслухав доповідь щодо використання нашими воїнами передових систем ППО — "Петріотів" та "Айрісів", які Україна отримала від партнерів.

За словами президента, лише за тиждень, що минув, російські терористи застосували проти України вже 65 різних ракет, 178 ударних дронів, із них 87 "шахедів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2023 11:15