Фото: defence-ua.com

В Україні цього літа запрацює німецький завод з виробництва зброї

Німецький концерн Rheinmetall спільно з "Укроборонпром" вже цього літа відкриє в Україні підприємство з виробництва зброї. Спільне німецько-українське військове виробництво почне роботу в середині липня.

Про це повідомило німецьке видання Bild із посиланням на прес-службу Rheinmetall.

У першу чергу підприємство займеться ремонтом військової техніки, яка була поставлена Збройним силам України з Німеччини. Надалі планується виробництво окремих видів продукції Rheinmetall на території України.

Видання вказує, що нещодавно генеральний директор концерну Rheinmetall Армін Паппергер повідомив, що прагнутиме до більш тісного співробітництва з українськими компаніями. Раніше він заявляв, що Rheinmetall готовий виробляти в Україні танки, системи ППО і боєприпаси. Водночас генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв повідомляв, що українська компанія за останній час змогла наростити обсяг виробництва, попри постійні російські обстріли. 

"Разом з Rheinmetall ми зможемо отримати ще більше для нашої країни", — резюмував Гусєв.

У березні 2023 року в компанії заявляли, що підприємство, збудоване в Україні, могло б виробляти до 400 танків на рік. З Паппергером вже зустрічався президент Володимир Зеленський — сторони обговорювали перспективи розвитку відносин держави зі зброярами ФРН. Водночас жодних подробиць не повідомлялося. 

Відомо також, що німецький концерн у квітні відкрив центр технічного обслуговування української зброї в Румунії.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу 5 травня ухвалила виділення 1 мільярда євро на закупівлю боєприпасів для України. Зокрема, буде профінансовано закупівлю для ЗСУ 155-міліметрових артилерійських снарядів і, за необхідності, ракет. За виділені кошти планують профінансувати контракти, укладені не пізніше 30 вересня цього року. Попередній пакет на 1 млрд євро був спрямований на компенсацію вартості боєприпасів, які країни Європи раніше передали Україні зі своїх армійських запасів.

Також повідомлялося, що німецький концерн Rheinmetall має намір надати Україні значну кількість артилерійських боєприпасів і заявив про плани виробляти до 600 тисяч снарядів на рік. А оскільки Євросоюз зобов'язався постачати Україні мільйон артилерійських снарядів на рік, то виробництво від Rheinmetall дозволить покрити більшу частину потреб ЄС у цьому питанні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2023 02:37