Фото: armyinform.com.ua

Боєприпаси для України: Rheinmetall може виробляти до 600 тисяч снарядів на рік

Німецький концерн Rheinmetall має намір надати Україні значну кількість артилерійських боєприпасів і заявив про плани виробляти до 600 тисяч снарядів на рік.

Про це заявив гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер у ході спільного брифінгу з комісаром ЄС з питань внутрішнього ринку та послуг Тьєррі Бретоном, передає Handelsblatt.

"Ми можемо виробляти до 600 тисяч снарядів на рік",  сказав він.

Він додав, що можливе розширення виробництва артилерійських снарядів займе деякий час. Його вартість Паппергер оцінює у 200-250 мільйонів євро.

Своєю чергою Бретон при цьому нагадав, що Євросоюз зобов'язався постачати Україні мільйон артилерійських снарядів на рік. Таким чином, поставки від Rheinmetall дозволять покрити більшу частину потреб ЄС у цьому питанні.

"Ця мета має бути досягнута швидко. Через інтенсивні бої Україна ризикує залишитися без боєприпасів", — попередив Бретон.

Нагадаємо, 3 травня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що Україна вже найближчим часом отримає велику кількість боєприпасів від союзників. Країни Європейського Союзу вже розпочинають відправлення снарядів зі своїх складів.

Також у середу, 3 травня, Сполучені Штати Америки оголосили про надання чергового пакета військової допомоги для України. Його вартість складає 300 млн доларів. США вперше передадуть Україні снаряди Hydra 70. Це некеровані ракети малої дальності, які запускаються за допомогою авіації. Максимальна дальність ураження становить 10,5 км.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2023 18:08