Фото: Telegram Шмигаля

Країни ЄС вже зараз передають Україні боєприпаси на 1 млрд євро, — Шмигаль

Україна вже найближчим часом отримає велику кількість боєприпасів від союзників. Країни Європейського Союзу вже розпочинають відправлення снарядів зі своїх складів.

Таку заяву у Telegram зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він нагадав, що раніше країни Європейського Союзу обіцяли, що забезпечать українських військових снарядами вартістю 2 млрд євро.

"Країни-члени ЄС вже зараз надішлють боєприпаси зі своїх складів на 1 млрд євро. Ще 1 млрд євро Євросоюз виділяє на їхні спільні подальші закупівлі для України", — уточнив Шмигаль.

Цікаво, що у Раді ЄС також підтвердили інформацію про те, що 3 травня були ухвалені рішення щодо постачання допомоги в рамках Європейського фонду миру для підтримки Збройних сил України в розмірі 1 млрд євро для спільних закупівель боєприпасів та ракет.

Денис Шмигаль також запевнив, що європейські країни збільшують можливість виробництва боєприпасів. На цю сферу спрямують ще 1 мільярд євро.

Нагадаємо, у середу, 3 травня, Сполучені Штати Америки оголосили про надання чергового пакета військової допомоги для України. Його вартість складає 300 млн доларів. США вперше передадуть Україні снаряди Hydra 70. Це некеровані ракети малої дальності, які запускаються за допомогою авіації. Максимальна дальність ураження становить 10,5 км.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2023 22:25