Фото: Генштаб ЗСУ

Вистрілюють по 5 тис. снарядів на добу: у Зеленського заявили про гостру нестачу боєприпасів у ЗСУ

Українські військовослужбовці скоро можуть стикнутися із нестачею боєприпасів. На сьогодні ЗСУ на добу потрібно 5 тис. снарядів.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква, передає Bloomberg.

"Запаси боєприпасів в Україні перебувають майже на нулі. Все дуже швидко закінчується через інтенсивність боїв. Ми потребуємо зброї, амуніції, артилерії, бойових танків, бронемашин, винищувачів", — зазначив Жовква.

Жовква уточнив, що винищувачі потрібні, зокрема, для перехоплення балістичних ракет, які наразі Україна поки що не може збивати.

Скільки снарядів за добу використовують ЗСУ 

За підрахунками Financial Times, за добу українські військові "вистрілюють" річний запас артилерійських снарядів невеликої країни Європи. А це приблизно 5-6 тисяч боєприпасів.

У виданні зауважують, що через великий попит України на снаряди та постійне постачання боєприпасів ЗСУ, у Європі утворюється криза ланцюгів постачання, адже оборонні виробники намагаються наростити виробництво для поповнення національних запасів, а також для підтримки поставок в Україну.

Нагадаємо, 7 лютого Олексій Данілов повідомив, що вище керівництво Російської Федерації готується до серйозної ескалації війни проти України. Загострення на фронті може відбутися вже найближчими тижнями.

Він також зауважив, що Україна не має заборон на обстріли військових цілей на території Росії. До того ж наша держава має відповідну зброю, вона українського виробництва.

До того ж за даними американського Інституту вивчення війни, російські окупанти почали масштабний наступ на Луганщині. Однак ЗСУ не дають їм досягти значних успіхів. Військові експерти стверджують, що РФ повернула собі ініціативу й розпочала велику наступальну операцію в Луганській області. Зокрема, зросли темпи бойових дій вздовж лінії Сватове-Кремінна на заході Луганщини.

Також розвідка Британії заявила про "тактичні успіхи" РФ на двох ключових ділянках фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2023 12:08