Фото: Генштаб ЗСУ

"Вистрілюють" річний запас держав ЄС: скільки снарядів за добу використовують ЗСУ

За добу українські військові "вистрілюють" річний запас артилерійських снарядів невеликої країни Європи. А це приблизно 5-6 тисяч боєприпасів.

Про це повідомляє Financial Times.

У виданні зауважують, що через великий попит України на снаряди та постійне постачання боєприпасів ЗСУ, у Європі утворюється криза ланцюгів постачання, адже оборонні виробники намагаються наростити виробництво для поповнення національних запасів, а також для підтримки поставок в Україну.

За оцінками гендиректора норвезької компанії-виробника зброї Nammo Мортена Брандцега, масштаб інвестицій для задоволення попиту створює "величезне навантаження на фінанси в цілому здорової оборонної компанії".

Брандцег зауважив, що попит на деякі компоненти настільки високий, що час постачання збільшився з місяців до років. Це призвело у тому числі до боротьби за постачання матеріалів. 

Нагадаємо, 7 лютого Олексій Данілов повідомив, що вище керівництво Російської Федерації готується до серйозної ескалації війни проти України. Загострення на фронті може відбутися вже найближчими тижнями.

Він також зауважив, що Україна не має заборон на обстріли військових цілей на території Росії. До того ж наша держава має відповідну зброю, вона українського виробництва.

Війна, 07.02.2023 14:50