Фото: прес-служба РНБО

Росія готується до ескалації війни: Данілов назвав терміни

Вище керівництво Російської Федерації готується до серйозної ескалації війни проти України. Загострення на фронті може відбутися вже найближчими тижнями.

Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю Sky News.

РФ збирає боєприпаси й техніку для чергового наступу.

"Росія готується до максимальної ескалації. Вона збирає все можливе, проводить навчання та тренування", — підкреслив Данілов.

Данілов також не виключив, що окупанти можуть розпочати наступ на Україну з півдня, сходу та півночі, як це було на початку повномасштабної війни. Цілком імовірно, що Путін навмисно присвятить цей штурм до річниці початку великої війни.

"Ми розуміємо, що все на столі... Я можу сказати, що ми не відкидаємо жодного сценарію в найближчі два-три тижні", — зазначив Данілов.

Очільник РНБО запевнив, що українські військові зараз готуються до всіх можливих сценаріїв і цього разу мають значно більшу підтримку з боку партнерів, ніж 12 місяців тому.

Данілов також додав, що приблизно половина з понад 320 тисяч солдатів, яких мобілізували в Росії, братиме участь у новому масштабному наступі.

"Ми пройшли через великий складний період, але я впевнений, що головні бої ще попереду, і вони відбудуться цього року протягом двох-трьох місяців. Це будуть визначальні місяці у війні", — додав Данілов.

Раніше повідомлялось, що РФ переоцінює можливості своєї армії для наступу в Донецькій області та на полі бою загалом. Окупанти вже багато місяців не можуть прорвати українську оборону навколо Авдіївки.

Війна, 01.02.2023 09:21