Фото: forsvaret.no

Rheinmetall анонсував швидке відкриття заводу з ремонту і виготовлення танків в Україні

Німецька збройова компанія Rheinmetall вже до кінця серпня почне обслуговування танків в Україні. Наразі в Німеччині навчаються перші робітники, які працюватимуть в Україні.

Про це пише Frankfurter Allgemeine.

За словами гендиректора Rheinmetall Арміна Паппергера, в Німеччині почали навчання перші дванадцять працівників заводу, який працюватиме в України. До них згодом приєднаються ще дванадцять. Керівник збройового концерну також підтвердив намір якнайшвидше розпочати виробництво танків в Україні.

"Ми почнемо обслуговування вже цього місяця. Це може статися швидко, там є достатньо добре обладнаних танкових заводів ще з радянських часів", — сказав Паппергер.

За його словами, Rheinmetall хоче орендувати їх, а потім виробляти техніку за стандартами НАТО на одній або двох виробничих лініях.

Відкриття центру з обслуговування танків Leopard в Україні: що відомо

Спроба створити ремонтні центри за межами України останнім часом виявилася складною. Німеччина кілька місяців вела перемовини із Польщею з приводу цього, процес затягнувся через суперечки. Врешті-решт було досягнуто домовленості про те, що, за повідомленням польського уряду, центр почав працювати у Польщі й отримав перші два танки "Леопард".

Суперечки з польським урядом є однією з причин того, що Rheinmetall продовжував шукати нові місця. За словами Паппергера, крім України, група також хоче відкрити майстерню в Румунії. Rheinmetall в цей час шукає для цього промислового партнера в країні.

Нагадаємо, у липня гендиректор заводу Армін Паппергер повідомляв, що Німеччина запустить в Україні завод із виготовлення бронетехніки. Концерн Rheinmetall — найбільший німецький виробник зброї — сподівається відкрити виробництво орієнтовно через три місяці. На ньому планують випускати 400 бойових танків щороку. Завод облаштують на Заході України. Серед іншого, на ньому будуть навчати українців обслуговувати танки та інші броньовані машини, які виробляє Rheinmetall.

Дізнавшись про плани Німеччини відкрити завод з виробництва військової техніки в Україні, Росія почала погрожувати розбомбити його. Однак Берлін заявив, що це не вплине на рішення щодо побудови підприємства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2023 12:22