Фото: UNN

Росія обіцяє бомбити в Україні танковий завод Rheinmetall: чи згорне будівництво німецька компанія

Німецька збройна компанія Rheinmetall збудує танковий завод в Україні. На рішення німців не вплинуть погрози Москви щодо посилення бомбардувань території нашої держави.

Таку заяву зробив глава концерну Армін Паппергер, пише Bild.

"Ми не відмовимося від нашої допомоги країні… В України наявні ефективні варіанти для захисту від атак на чутливі цілі", — переконаний Паппергер.

За словами керівника, Rheinmetall співпрацює з компанією-партнером "Укроборонпром", яка вже має велику кількість локацій для виробництва. Саме з нею німці засновують спільне підприємство, в якому матимуть більшість акцій.

Що виготовлятимуть на Rheinmetall

В Україні планується виробляти боєприпаси, бронетехніку, а також бойові танки типу Panther. Також концерн зможе випускати до 400 основних бойових танків на рік. 

Важливим є той факт, що на підприємстві ремонтуватимуть бронетехніку типу Fuchs. Інвестиції оцінюються в близько 200 мільйонів євро.

Нагадаємо, на початку липня гендиректор заводу Армін Паппергер повідомляв, що Німеччина запустить в Україні завод із виготовлення бронетехніки. Концерн Rheinmetall — найбільший німецький виробник зброї — сподівається відкрити виробництво орієнтовно через три місяці. На ньому планують випускати 400 бойових танків щороку. Завод облаштують на Заході України. Серед іншого, на ньому будуть навчати українців обслуговувати танки та інші броньовані машини, які виробляє Rheinmetall.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2023 16:55