Фото: UNN

Німецький виробник зброї Rheinmetall відкриє завод в Україні: названо терміни

Невдовзі німці запустять в Україні завод із виготовлення бронетехніки. Концерн Rheinmetall — найбільший німецький виробник зброї  —сподівається відкрити виробництво орієнтовно через три місяці. На ньому планують випускати 400 бойових танків щороку. 

Про це повідомляє CNN із посиланням на гендиректора заводу Арміна Паппергера.

Паппергер сказав в інтервʼю журналістам, що завод облаштують на Заході України. Серед іншого, на ньому будуть навчати українців обслуговувати танки та інші броньовані машини, які виробляє Rheinmetall.

Паппергер наголосив, що українці повинні допомагати собі самі.

"Якщо вони будуть постійно чекати допомоги від європейців або американців протягом наступних 10 або 20 років… це неможливо", — сказав підприємець.

Зазначимо, у березні президент України Володимир Зеленський зустрічався із представниками концерну Rheinmetal. Після цього німці уклали угоду про стратегічне партнерство із "Укроборонпромом".

Нагадаємо, у понеділок, 10 липня, стало відомо, що в Україні стартувало будівництво заводу, який виготовлятиме безпілотники "Байрактар". Завод має запрацювати через два роки — у 2025-му. На підприємстві виготовлятимуть безпілотники Bayraktar TB2 та Akıncı.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.07.2023 16:04