Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Сили оборони знищили "шахеди", якими рашисти вночі атакували Україну

У ніч на неділю, 28 квітня, російські окупанти атакували Україну чотирма ударними безпілотниками типу Shahed-131/136, зенітною керованою ракетою С-300 та п’ятьма дронами невстановленого типу. Сили оборони знищили чотири "шахеди" й один БпЛА невстановленого типу.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що ударні безпілотники рашисти запускали з мису Чауда (тимчасово окупований Крим), зенітну керовану ракету — з Бєлгородської області (Російська Федерація), а дрони невстановленого типу — з тимчасово окупованої Херсонщини.

"У результаті бойової роботи зенітні ракетні підрозділи та розрахунки мобільних вогневих груп Повітряних сил усі чотири "шахеди" знищили на Київщині, Вінниччині, Хмельниччині та Кіровоградщині. Один безпілотник невстановленого типу знищила мобільна вогнева група Сил оборони України на Миколаївщині. Дякую за бойову роботу! Разом — до перемоги!" — наголосив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що в ніч на суботу, 27 квітня, російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів, випустивши по нашій території 34 ракети. 21 з них знищили Сили оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2024 08:14