Фото тематичне. Джерело: ДТЕК

Скільки разів Росія атакувала ТЕС в Україні з початку повномасштабної війни: статистика

Російська армія від початку повномасштабного вторгнення вже майже 180 разів атакувала українські теплоелектростанції. Наразі фахівці оцінюють наслідки останніх атак на інфраструктуру.

Таку заяву зробив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі "Громадського радіо".

"Якщо рахувати від початку великомасштабного вторгнення, то це вже окупанти майже 180 разів обстріляли наші теплоелектростанції", — сказав він.

Сахарук наголосив, що атака 27 квітня була четвертою великою після атак 22 та 29 березня та 11 квітня.

"Зараз аналізуємо наслідки цієї атаки, пошкодження серйозні. Чотири станції зазнали досить значних пошкоджень", — додав директор ДТЕК.

Останнім часом з'явилася інформація щодо необхідності нового підвищення тарифу на світло для побутових споживачів. Зокрема, за словами першого заступника голови комітету Верховної ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Олексія Кучеренка, вона пов'язана зі складною ситуацією в енергосистемі через постійні атаки Росії на енергооб'єкти.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду 26 квітня, що до кінця серпня тарифи на газ в Україні не підвищуватимуть. Також до 31 травня 2024 року залишається незмінною ціна на електроенергію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2024 15:15