Фото: Мінагрополітики України

Сольський відреагував на підозру у заволодінні державною землею

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський прокоментував інформацію оголошення йому підозри у справі про заволодіння державною землею. Він заявив, що йдеться про події 2017-2018 років, коли він був адвокатом.

Відповідну заяву посадовця оприлюднило Мінагрополітики.

"Події, щодо яких, за інформацією НАБУ, мені повідомлено про підозру і щодо яких поширюються інформація в ЗМІ, стосуються періоду 2017-2018 рр., тобто в час коли я був адвокатом та не був ані міністром аграрної політики та продовольства України, ані головою комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики", — заявив Сольський.

За його словами, обставини семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону.

"Спори вирішуються судами, в тому числі Верховним судом, і як мені відомо, на сьогодні ряд рішень констатують відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, має на увазі НАБУ", — заявив міністр.

Посадовець пообіцяв, що буде максимально відкритим для встановлення істини.

"Але і в цьому немає потреби — всі дані відкриті для правоохоронців, а докази та аргументи сторін перебувають на розгляді судів", — резюмував Сольський.

Нагадаємо, 23 квітня Національне антикорупційне бюро повідомило, що викрило екс-голову аграрного комітету Верховної Ради — чинного міністра на заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень. Слідство встановило, що до складу злочинної групи на чолі з топ-посадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.04.2024 14:19