Фото ілюстративне з відкритих джерел

США наклали суворі санкції одразу на декілька десятків китайських компаній

До чорного списку уряду США додано 37 китайських компаній. У Вашингтоні це пояснюють міркуваннями національної безпеки. При цьому 11 із цих компаній пов'язані з інцидентом зі шпигунською повітряною кулею Китаю, яка пролетіла над Америкою минулого року.

Про це повідомило японське видання Kyodo. Організаціям, включаючи компанії та дослідницькі установи, що потрапили до списку, заборонено вести бізнес з американськими фірмами.

За даними американського уряду, 22 з 37 організацій потрапили до чорного списку через їхній зв'язок із зусиллями Китаю щодо вдосконалення квантових технологій, а також через те, що вони придбали або намагаються придбати товари американського походження для посилення квантового потенціалу Пекіна.

Деякі з цих компаній також пов'язані з просуванням ядерних програм Китаю або брали участь в експорті контрольованих товарів до Росії після її повномасштабного вторгнення в Україну.

"Ці дії є ще одним рішучим кроком у розв'язання проблем, пов'язаних із Китаєм та його військовою модернізацією", — заявив заступник міністра торгівлі США з питань промисловості та безпеки Алан Естевез.

Він додав, що Сполучені Штати Америки повинні залишатися пильними, аби не допустити доступу таких організацій до американських технологій, які можуть використати для підриву національної безпеки США.

Нагадаємо, що китайський лідер Сі Цзіньпін відвідав Будапешт 9 травня. Під час цього візиту Угорщина та Китай підписали низку угод, які стосуються поглиблення економічної та культурної співпраці, зокрема, договір про "стратегічне партнерство".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.05.2024 09:53