Сі Цзіньпін. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Китай і Угорщина підписали майже 20 угод: що означає їхнє "стратегічне партнерство"

Китайський лідер Сі Цзіньпін відвідав Будапешт у четвер, 9 травня. Під час цього візиту Угорщина та Китай підписали низку угод, які стосуються поглиблення економічної та культурної співпраці, зокрема, договір про "стратегічне партнерство".

Про це повідомила агенція АР. Сі Цзіньпін і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провели переговори в Будапешті в межах візиту китайського лідера у його п'ятиденному європейському турне.

Під час брифінгу за підсумками переговорів Орбан високо оцінив "безперервну дружбу" між двома країнами та пообіцяв, що Угорщина й надалі прийматиме у себе китайські інвестиції.

За словами Сі Цзіньпіна, він і Орбан погодилися, що китайська "Ініціатива Пояс-Шлях" "цілком відповідає стратегії Угорщини щодо відкриття на схід", а Пекін підтримує прагнення Будапешта відігравати більшу роль у просуванні китайсько-європейських відносин.

Угорські та китайські посадовці уклали угоду про "стратегічне партнерство" та підписали 18 інших угод і меморандумів про взаєморозуміння.

Жодних оголошень про інвестиції не пролунало, та голова угорського МЗС Петер Сійярто заявив, що Пекін може профінансувати два проекти залізничних маршрутів, пов'язаних зі сполученням Будапешта.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан підтримує так званий китайський мирний план для вирішення війни в Україні. Таку заяву він зробив під час зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном у Будапешті 9 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.05.2024 08:32