Фото: ДСНС

У громаді на Черкащині через підтоплення відрізало від суші понад 10 будинків (фото)

Внаслідок сильних злив село Хрещатик Мошнівської територіальної громади Черкаської області частково опинилося відрізаним водою від суші. Там на одній з вулиць підтопило 12 домоволодінь і 13 будинків.

Як повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, на місці залишаються близько 15 жителів. 

підтоплення на Черкащині

Фото: ДСНС

"Рятувальники Головного управління ДСНС України у Черкаській області спільно з місцевою владою та пожежною командою села Мошни здійснили об'їзд мешканців, доставили питну воду і продукти харчування", — вказують у ДСНС. 

Спеціальні служби здійснюють моніторинг ситуації у місцях можливих підтоплень у Черкаському і Золотоніському районах.

підтоплення Черкаська область

підтоплення Хрещатик

Фото: ДСНС

Тим часом Україну останніми днями заливали дощі. Після раптового похолодання уже вдруге за рік країну шокувала незвична негода з Африки. Кілька регіонів України накрила брудна злива — з неба лилася руда вода, яка залишила сліди на поверхнях предметів та рослин. Синоптики кажуть, що загрози для людини вони не несуть, а пил залишатиметься в атмосфері над Україною ще 25-26 квітня.

Нагадаємо, що у столичному Дніпрі цього року зафіксовано рекордне водопілля — за останню добу вода в річні в межах столиці піднялася ще на вісім сантиметрів. Водночас місцева влада запевняє, що аварійних підтоплень немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Події, 25.04.2024 04:16