Фото: Pixabay

У Харкові скасували частину податків для підприємців

Влада Харкова ухвалила рішення щодо скасування частини податків для бізнесу. Йдеться про пільги на сплату податку за землю та нерухомість.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Так, з 1 квітня по 30 червня 2024 року підприємці Харкова звільнені від сплати податкового зобов'язання після нарахування орендної плати за земельні ділянки комунальної форми власності. Податок на земельні ділянки фізичних і юридичних осіб у цей період становитиме 0% від їхньої нормативної грошової оцінки. Повністю позбавили від податкового обов'язку ФОП четвертої групи.

Також на цей період ставку податку за нерухоме майно встановлено на рівні 0%, якщо це не земельна ділянка, яка перебуває у власності юридичних осіб.

Мер Харкова Ігор Терехов зазначив, що надані пільги призведуть до втрати близько одного мільярда гривень із міського бюджету. Якщо від держави будуть надходити додаткові дотації до бюджету Харківської міської територіальної громади, то такі пільги будуть продовжені на кожні три наступні місяці.

"Скасуванням податку на землю та нерухомість ми допоможемо нашому бізнесу, який, попри складні умови воєнного часу, працює в Харкові. У нас є певна домовленість з урядом, і за умови дотації від держави ми зможемо пролонгувати надані пільги. Таким чином будемо балансувати", — сказав мер Харкова.

Нагадаємо, що раніше аналітики американського Інституту вивчення війни пояснили, яку стратегічну мету мають окупанти на Харківському напрямкуРосійські війська прагнуть розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на Сході України перед початком свого літнього наступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.04.2024 15:11