Фото: Рixabay

У Львові в містечку для переселенців сталося масове отруєння

У Львові в модульному містечку для переселенців стався спалах кишкової інфекції. Всього захворіло 32 особи, з них 21 дитина до 17 років. 

Про це повідомила директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталя Іванченко-Тімко.

До лікарні було госпіталізовано 11 осіб, з них — дев'ятеро дітей до 17 років. Хворі скаржилися на нудоту, блювоту, підвищення температури тіла, частий рідкий стілець у стані середньої важкості. При огляді медичними працівниками проживаючих у містечку та при зборі епіданамнезу було виявлено ще 21 хворого з легким перебігом, з них — 12 дітей до 17 років.

"Дані хворі ізольовані та залишаються на амбулаторному лікуванні під спостереженням лікарів однієї з міських поліклінік м. Львова. Здійснюється комплекс лікувально-діагностичних міроприємств та протиепідемічних заходів. Проведена дезінфекція приміщень у містечку. Епідрозслідування триває", — повідомила директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За її словами, допоки не буде встановлено причину масового спалаху кишкової інфекції у модульному містечку працюють медики. Також вже проведено дезінфекцію приміщень у містечку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україну з Франції завезли небезпечний сироп для кави. У складі продукту перевищений вміст барвника E124.

Крім цього, до України надійшла партія горіхів з Бразилії зі шкідливими речовинами. Зокрема, в продукті перевищений допустимий рівень афлатоксинів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.03.2023 08:24