Фото: pixabay

Містять речовини, які можуть спричинити рак: в Україну потрапили небезпечні горіхи

В Україну з Бразилії привезли горіхи зі шкідливими речовинами. Зокрема в продукті перевищений допустимий рівень афлатоксинів.

Про це повідомили в Держпродспоживслужбі Івано-Франківській області.

Служба отримала інформаційне повідомлення щодо перевищення допустимих норм у бразильських горіхах через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF).

Афлатоксини (В1 та сумарної кількості В1, В2 та G2) є продуктом життєдіяльності грибів роду Aspergillus та сильно токсичні. Зокрема афлатоксин B1 є гепатотропною отрутою та уражає насамперед печінку.

Експортером продукту була бразильська компанія AMENDOPERES LTDA, трейдером — нідерландська ROTTERDAM CUSTOMS SERVICES B.V., а одержувачем — українське ТзОВ "КРІОЛІТ-Д", зареєстроване в Дніпрі.

Держпродспоживслужба попередила операторів ринку, які реалізують зазначену продукцію, про необхідність вилучення з обігу цих горіхів впродовж двох робочих днів.

Нагадаємо, нещодавно в Україні виявили одразу два небезпечних продукти, які можуть згубно впливати на здоров'я — печиво та арахіс. Обидва продукти є імпортом. 

Суспільство, 08.02.2023 13:53