Фото: РАЕС

У Рівненській ОВА пояснили, чому створили військову адміністрацію у Вараші

Утворення міської військової адміністрації у Вараші на Рівненщині, яке є містом-супутником Рівненської атомної електростанції, не пов'язане з наступом з Білорусі. Це плановий процес, а її головне завдання — питання безпеки та оборони.

Таку заяву зробив начальник Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль.

"Створення Вараської МВА не повʼязане з наступом з Білорусі. Мова йде про стратегічне значення Рівненської АЕС і безпекове середовище у Вараші. Тому ще у липні на прохання військових та на виконання рішення Ставки верховного головнокомандувача Рівненська ОВА звернулася до президента з ініціативою щодо створення Вараської МВА", — написав він у Telegram.

За його словами, головне завдання Вараської міської військової адміністрації — питання безпеки, оборони та бюджету. Наразі йде підготовка до її реєстрації, як юридичної особи.

"Особисто розглядаю питання щодо структури та штату МВА. Також зустрівся з міським головою Вараша Олександром Мензулом. Пояснив, що він разом з міською радою працюватимуть далі. Важливо, щоб вони допомагали та підсилювали начальника Вараської МВА Людмилу Мариніну", — зазначив начальник Рівненської ОВА.

До того ж Коваль нагадав, що у жовтні 2023 року МВА була створена в іншому місті атомників — Нетішині.

"Тепер прийшла черга Вараша. Це плановий процес", — підкреслив він.

Варто зазначити, що відповідний указ щодо створення у Вараші на Рівненщині міської військової адміністрації президент України Володимир Зеленський підписав 20 лютого. Начальницею Вараської МВА призначили Людмилу Мариніну. Раніше вона очолювала Вараську РВА. 

Нагадаємо, на початку листопада у Сумах створили міську військову адміністрацію. Керівником призначили Олексія Дрозденка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2024 17:45