Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

У Вараші на Рівненщині утворили міську військову адміністрацію: указ Зеленського

У Вараші на Рівненщині, яке є містом-супутником Рівненської атомної електростанції, утворили міську військову адміністрацію. Відповідний указ 20 лютого підписав президент України Володимир Зеленський.

Документ оприлюднено на офіційному сайті глави держави.

"На виконання Закону України "Про правовий режим воєнного стану" постановляю утворити Вараську міську військову адміністрацію Вараського району Рівненської області", — йдеться в указі №82.

Скріншот сторінки Офісу президента

Скріншот сторінки Офісу президента

Іншим указом Зеленський призначив начальницею Вараської міської військової адміністрації Людмилу Мариніну. Раніше вона очолювала Вараську РВА. 

Людмила Мариніна. Фото з відкритих джерел

Людмила Мариніна. Фото з відкритих джерел

Своєю чергою начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль заявив, що "це рішення в умовах війни дуже важливе".

"Переконаний, в умовах війни відповідне рішення важливе. Адже це насамперед про безпеку. А також про більш скоординовану взаємодію між органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, військовими, цивільним населенням та фахівцями в енергетичній сфері", — написав він у Telegram.

За його словами, провести заходи щодо створення Вараської міської військової адміністрації покладено на Генштаб Збройних сил України та Рівненську обласну державну адміністрацію.

Нагадаємо, 16 лютого Кабінет міністрів України погодив призначення Сергія Тюріна на посаду голови Хмельницької обласної військової адміністрації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.02.2024 21:05