Сергій Тюрін. Фото: facebook / sergii tiurin

Кабмін погодив призначення нового очільника Хмельницької ОВА

У п’ятницю, 16 лютого, Кабінет міністрів України погодив призначення Сергія Тюріна на посаду голови Хмельницької обласної військової адміністрації.

Про це повідомив представника уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

"Кадровий блок. Кабінетом міністрів України погоджено призначення Тюріна Сергія Григоровича головою Хмельницької обласної державної адміністрації", написав Мельничук.

Додамо, що раніше очільником Хмельницької ОВА був Сергій Гамалій. Він був звільнений з цієї посади у березні 2023 року указом президента України Володимира Зеленського.

Відомо, що У 2000-2021 роках Сергій Тюрін працював у сфері адвокатури й був першим заступником голови Хмельницької обласної державної адміністрації. З 16 березня минулого року став в.о. голови Хмельницької обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у неділю, 11 лютого, провів низку кадрових змін у керівництві Збройних сил України. Зокрема, призначив нового командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Так, генерал-лейтенант Олександр Павлюк став новим командувачем Сухопутних військ. Цю посаду обіймав Олександр Сирський до того, як його призначили новим головнокомандувачем ЗСУ. Напередодні Павлюк, за рішенням Кабінету міністрів, був звільнений з Міністерства оборони. Там він обіймав посаду першого заступника міністра оборони. Також президент звільнив Сергія Наєва з посади Командувача об'єднаних сил ЗСУ. На цей пост призначили Юрія Содоля.

Крім того, гарант змінив і командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ. Цю посаду обіймав Максим Миргородський. Тепер новим командувачем став Ігор Скибюк. До того ж було призначено нового командувача Сил територіальної оборони. Цю посаду обійматиме Ігор Плахута.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 16.02.2024 15:57