Олексій Дрозденко. Джерело: Facebook

У Сумах створили міську військову адміністрацію: що відомо про її нового керівника

У Сумах створили міську військову адміністрацію. Новим керівником міста призначили чинного заступника голови Сумської обласної військової адміністрації Олексія Дрозденка.

Відповідні указ і розпорядження опублікували на сайті Офісу президента. В указі йдеться:

"На виконання Закону України "Про правовий режим воєнного стану" постановляю:

  • утворити Сумську міську військову адміністрацію Сумського району Сумської області;
  • Генеральному штабу Збройних сил України, Сумській обласній державній адміністрації здійснити відповідно до Закону України "Про правовий режим воєнного стану" заходи, пов'язані з утворенням військової адміністрації, зазначеної у статті 1 цього Указу".

У розпорядженні президент Володимир Зеленський призначив Олексія Дрозденка начальником Сумської міської військової адміністрації Сумського району Сумської області.

Указ та розпорядження опублікували на сайті Офісу президента 1 листопада, вони датуються 31 жовтня.

Що відомо про Олексія Дрозденка

Новий очільник Сумської міської військової адміністрації навчався у Сумському державному університеті, здобув науковий ступінь кандидата фізико-математичних наук (спеціальність — фізика приладів елементів і систем). Працював деканом факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету. В ОВА він відповідав за питання цифрового розвитку. На цю посаду його призначили 30 червня 2023 року.

Раніше, 9 жовтня ВАКС усунув міського голову Сум Олександра Лисенка, якого підозрюють у хабарництві, від виконання обов'язків на 2 місяці. 10 жовтня у Сумській міськраді повідомили, що обов'язки міського голови тимчасово виконуватиме керівник справами виконкому Юлія Павлик.

Нагадаємо, що в четвер, 26 жовтня, у Сумській міській раді правоохоронці провели обшуки у виконувачки обов'язків міського голови Сум Юлії Павлик. Загалом того дня в місті відбулося 12 обшуків у різних місцях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.11.2023 10:20