Фото: ДБР

Продали гуманітарну допомогу на понад 1 млн грн: ДБР завершило слідчі дії стосовно двох правоохоронців з Сум

Державне бюро розслідувань завершило слідчі дії стосовно двох правоохоронців з Сум, які продали гуманітарну допомогу на понад 1 мільйон гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства. За даними ДБР, фігуранти підробили листи від імені керівництва однієї з військових частин, із якими звернулися до представників тютюнової компанії. У листах вони просили надати цигарки, як гуманітарну допомогу для військових.

"Вони отримали від виробника 15 тисяч пачок цигарок на суму понад мільйон гривень. Але до військових цигарки не потрапили, бо зловмисники продали їх на ринку та через Інтернет", — зазначили в ДБР.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо 23 учасників організованої злочинної групи, у тому числі організатора, бухгалтера та двох "керівників на місцях". Вони реалізували масштабну схему з продажу нелегальних цигарок, місячний обіг якої складав від семи до десяти мільйонів гривень.

Раніше повідомлялось, що наприкінці вересня детективи територіального управління Бюро економічної безпеки України в Одеській області виявили у Ренійському морському торговельному порту 45-футовий контейнер зі сигаретами іноземного походження. Контейнер і вантаж ввезли з Об’єднаних Арабських Еміратів із порушенням митного та податкового законодавства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 31.10.2023 10:55