Контрабанда в Ренійському порту. Джерело: Бюро економічної безпеки

На Одещині піймали контрабандистів з 900 тисячами пачок цигарок

Детективи територіального управління Бюро економічної безпеки України в Одеській області виявили у Ренійському морському торговельному порту 45-футовий контейнер зі сигаретами іноземного походження.

Про це повідомила прес-служба Бюро економічної безпеки. Там зазначили, що контейнер і вантаж ввезли з Об’єднаних Арабських Еміратів із порушенням митного та податкового законодавства.

"Під час слідчих дій детективи виявили та вилучили понад 900 тисяч пачок сигарет без марок акцизного податку, що перевозили в 1 830 коробах. Таким чином співробітники БЕБ упередили незаконне ввезення на територію України тютюнових виробів без належного митного оформлення", — пояснили в Бюро економічної безпеки.

У територіальному управлінні БЕБ встановили, що товар за документами призначався вигаданому отримувачу. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Одеської обласної прокуратури.

До речі, нещодавно під час наради під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля ухвалили протокольне рішення щодо активізації протидії незаконному обігу та виробництву підакцизних товарів.

Нагадаємо, що навесні на кордоні в Раві-Руській під час перевірки мікроавтобуса прикордонники з митниками виявили понад тонну молочної продукції. Її сховали в спеціально обладнаних сховках автомобіля. Українець спробував незаконно ввезти партію молочних продуктів, обравши на кордоні смугу "зелений коридор".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.09.2023 16:47