Фото: "Варто – Галицькі Новини"

ДБР викрило на Закарпатській митниці контрабандну схему ввезення товарів: скільки мільйонів не доотримав бюджет

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьом державним інспекторам митного поста "Мукачево" Закарпатської області, які організували контрабандну схему ввезення товарів в Україну.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Правоохоронці встановили, що у квітні минулого року посадовці оформили чотири вантажівки з товарами з Китаю без сплати митних платежів. Підставою нібито стали зміни до законодавства на час воєнного стану, згідно з якими товари, імпортовані в Україну після 1 квітня 2022 року, підпадають під митне оформлення без сплати платежів. Однак, як встановили працівники ДБР, насправді ці товари ввезли на територію держави у лютому-березні 2022 року, про що свідчать записи в базах даних митних органів.

А потім, працівники митниці, порушуючи законодавство, дозволили комерсантам відкликати подані митні декларації та заявити вантажі в режимі "реекспорт". Далі їх повторно ввезли в країну, але вже у пільговому режимі. Дії посадовців призвели до ненадходження до бюджету 4 мільйонів гривень.

"Працівникам митниці повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем за ч. 2 ст. 364 КК України. Передбачене статтею покарання — позбавлення волі на строк до шести років. Розслідування триває, перевіряється причетність інших посадовців митниці до тіньової схеми", — повідомили у ДБР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за матеріалами Державного бюро розслідувань судитимуть правоохоронця, який під час війни хотів продати бази даних українських військових. Обвинувальний акт направлено до суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.06.2023 11:21