Фото: ДБР

Хотів продати бази даних українських військових: за матеріалами ДБР судитимуть правоохоронця-зрадника

За матеріалами Державного бюро розслідувань судитимуть правоохоронця, який під час війни хотів продати бази даних українських військових. Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомляє ДБР.

Згідно з наявними даними, працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно правоохоронця із Сумської області, який збирався продати дані про розташування українських блокпостів та військових частин, а також паролі на блокпостах.

"Встановлено, що зловмисник мав доступ до цих секретних даних та за гроші хотів "допомогти" контрабандистам безперешкодно перевозити у Росію цигарки. У ході "співпраці" фігурант почав збирати дані про паролі, розташування українських військових, у тому числі керівного складу, можливу наявність у підрозділів тепловізорів та іншу інформацію", — йдеться у повідомленні.

ДБР впіймали зрадника

Фото: ДБР

ДБР повідомляє, що за свої послуги він оцінив у 40 тисяч гривень. За версією слідства, за оборудкою могли стояти ворожі спецслужби. Оскільки такі дані могли передаватись до спецслужб РФ, які часто "дахують" контрабанду. Це могло зашкодити обороноздатності нашої країни.

За даними слідства, у лютому 2023 року ДБР у взаємодії із внутрішньою безпекою Держприкордонслужби та СБУ запобігли можливому витоку секретних даних. Під час спецоперації правоохоронця було затримано в момент одержання грошей.

"Він обвинувачується у несанкціонованому поширенні інформації про озброєння та розміщення Збройних сил України, та одержанні неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 114-2 та ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна", — додають в ДБР.

Судом фігуранту вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Процесуальне керівництво здійснює Сумська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове слідство стосовно колишнього правоохоронця з Бердянського району Запорізької області. Він після початку російського вторгнення в Україну почав працювати на загарбників, зокрема добровільно вступив у так звану "народну міліцію" міста Приморськ, що увійшла до так званого "Приморский ОП УВД по городу Бердянску и Бердянскому району".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2023 10:28