Юлія Павлик. Джерело: Сумська міська рада

До виконувачки обов’язків мера Сум прийшли з обшуками

У четвер, 26 жовтня, зранку в Сумській міській раді проводять обшуки у виконувачки обов'язків сумського міського голови Юлії Павлик. Загалом у місті триває 12 обшуків у різних місцях.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на начальницю прес-служби Сумської міської ради Ольгу Семенисту.

Крім того, джерела у правоохоронних органах Сумської області повідомили, що в обласному центрі сьогодні проводяться 12 обшуків у підприємців, на комунальних підприємствах і в самій міській раді.

"Перевіряються факти того, що низка суб’єктів господарської діяльності за попередньою змовою зі службовими особами Сумської міської ради привласнюють бюджетні кошти, виділені на придбання товарно-матеріальних цінностей", — йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Сумського районного управління поліції за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань у Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської окружної прокуратури.

Представники прокуратури та Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України наразі жодних коментарів щодо цієї ситуації не дають.

Нагадаємо, також сьогодні працівники Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до виконувача обов'язків міського голови Чернігова Олександра Ломако. Посадовець пов'язує обшуки з постом про трагедію у драмтеатрі Чернігова, який він опублікував 24 жовтня. Водночас, за даними джерел TrueUA у правоохоронних органах, обшуки проводяться з метою перевірки законності перебування Ломако за кордоном у травні цього року. Зокрема, його поїздки до Франції, Бельгії, Нідерландів та Польщі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.10.2023 11:51