Фото: Telegram Віталія Глаголи

Масові обшуки у представників влади та бізнесменів на Закарпатті: з'явилась офіційна заява НАБУ

Національне антикорупційне бюро та Служба безпеки України проводять обшуки одразу в декількох відомих представників Мукачева. Йдеться про їх участь у корупційних схемах.

Відповідне повідомлення опублікувала прес-служба НАБУ у відповідь на запити ЗМІ. 

"Інформуємо, що детективи НАБУ спільно з СБУ за процесуального керівництва САП проводять у місті Мукачеві обшуки у межах кримінального провадження щодо продажу місцевими посадовцями земельної ділянки за заниженою вартістю", — йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що слідчі дії санкціоновані й здійснюються відповідно до чинного законодавства. 

"Інші деталі не розголошуються для збереження таємниці досудового розслідування", — додали у НАБУ.

Нагадаємо, раніше журналіст Віталій Глагола розповів про обшуки в міського голови Мукачева Андрія Балоги, а саме через корупційну схему продажу стадіону "Авангард". За інформацією журналіста, сума збитків від продажу стадіону та майже трьох гектарів землі — майже 100 мільйонів гривень. Саме на цю суму занизили вартість об'єкта.

Згодом Глагола додав, що НАБУ також проводить обшуки в голови Мукачівської районної ради Михайла Ланя, колишнього депутата Закарпатської обласної ради та власника готелю "Ужгород" Олексія Баранюка, а також почесного консула Словаччини в Ужгороді Олега Адамчука та його брата Ігоря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.10.2023 13:53