Обшуки в Андрія Балоги. Фото зі соціальних мереж

Син Балоги й інші: на Закарпатті проводять масові обшуки у представників влади та бізнесменів

Національне антикорупційне бюро та Служба безпеки України проводять обшуки одразу в декількох відомих представників регіону. Йдеться про їх участь у корупційних схемах.

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола. Спочатку він розповів про обшуки в міського голови Мукачева Андрія Балоги.

"Попередньо, обшуки проводять через корупційну схему продажу стадіону "Авангард". За інформацією моїх джерел в НАБУ, сума збитків від продажу стадіону та майже трьох гектарів землі — майже 100 мільйонів гривень. Саме на цю суму занизили вартість об'єкта", — зазначив журналіст.

Андрій Балога є сином відомого українського політика Віктора Балоги, який свого часу пройшов ледь не всі щаблі української політики.

Згодом Глагола додав, що НАБУ також проводить обшуки в голови Мукачівської районної ради Михайла Ланя, колишнього депутата Закарпатської обласної ради та власника готелю "Ужгород" Олексія Баранюка, а також почесного консула Словаччини в Ужгороді Олега Адамчука та його брата Ігоря.

"За інформацією джерел в НАБУ, саме ці особи причетні до придбання Мукачівського стадіону "Авангард" за заниженою вартістю", — підсумував журналіст.

Нагадаємо, раніше Віталій Глагола інформував, що депутату Закарпатської обласної ради Івану Чубирку, який займався рекетом у регіоні, обрали запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави. Його затримали в результаті спецоперації Служби безпеки України.

Іван Чубирко є давнім соратником і кумом Віктора Медведчука, який свого часу призначив його керівником обласного осередку забороненої партії ОПЗЖ. У березні 2022 року Іван Чубирко планував стати народним депутатом замість свого однопартійця Іллі Киви, якого позбавили депутатського мандата.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.10.2023 12:20