Фото: Антон Філатов / росЗМІ

У Росії кинули за ґрати екс-підлеглого заступника міністра оборони Іванова

У суботу, 27 квітня, Басманний суд Москви заарештував колишнього підлеглого заступника міністра оборони Тимура Іванова — Антона Філатова. Його підозрюють в особливо великій розтраті коштів.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на суд.

Наразі подробиць справи в суді не повідомили. Водночас стало відомо, що Філатову інкримінують ч. 4 ст. 160 КК (розтрата або привласнення чужого майна, вчинене в особливо великому розмірі). У разі, якщо вину буде доведено, йому загрожує до 10 років ув'язнення.

Російське видання "Коммерсант" зазначило, що Філатов раніше був керівником кількох підпорядкованим Міноборони компаній. За інформацією газети, "одним із кураторів ТОВ "Оборонлогістика", де Антон Філатов працював до 2019 року, був заарештований нещодавно за хабар заступник міністра оборони Тимур Іванов".

Що відомо про арешт Тимура Іванова

23 квітня стало відомо, що заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова затримали за підозрою в отриманні хабаря. Свого часу він відповідав за проект так званого "відновлення окупованого Маріуполя".

Наступного дня його відправили до СІЗО, висунувши обвинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч. 6 ст. 290 КК РФ (одержання хабаря в особливо великому розмірі). До того ж слідчі заарештували всі банківські рахунки та майно Іванова та його сім'ї. У справі про хабарництво, порушене проти Іванова, заарештовано вже троє людей.

До того ж команда Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального у 2022 році знайшла в Іванова нерухомість у Москві, Підмосков'ї та Тверській області на загальну суму понад один мільярд доларів. Також дружина Іванова, колишня радниця міністра оборони Росії Марія Китаєва, після російського вторгнення в Україну активно подорожувала Європою.

Варто зауважити, що Тимур Іванов був заступником Шойгу з 2016 року. Перед цим він три роки очолював акціонерне товариство Оборонбуд, яке було підпорядковане міністерству.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російські окупанти найближчим часом посилять наступальні операції на Сході України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.04.2024 22:54