Фото ілюстративне. Джерело: today.ua

У Telegram поширюють графіки відключення світла: в "Укренерго" відреагували

Пропагандистські Telegram-канали поширюють графіки відключення світла. Проте вони фейкові та не діють на території України.

Таку заяву зробили в прес-службі "Укренерго".

"Увага! Шахраї вкотре використовують логотип та назву нашої компанії у своїх цілях. Вони знову розповсюджують фейкове повідомлення про відключення через Telegram-канал, який сповіщає про рух російських ракет або дронів під час повітряних тривог", — попередили в прес-службі.

В компанії нагадали, що "Укренерго" не публікує жодних графіків. Актуальну інформацію про енергопостачання можна відстежити на офіційному сайті обленерго області або в особистому кабінеті споживача.

"Щоранку ми публікуємо актуальну інформацію про стан енергосистеми на офіційних сторінках "Укренерго" в Facebook та Telegram", — наголосили в компанії.

Варто зазначити, що раніше в "Укренерго" повідомляли, що 9 травня ввечері, з 18:00 до 00:00, будуть запроваджені обмеження потужності електропостачання для промислових споживачів. Проте, якщо споживання продовжить зростати, можливе застосування аварійних відключень для побутових споживачів. У компанії закликали громадян споживати електроенергію ощадливо, а особливо у період з 18:00 до 00:00.

Нагадаємо, 8 травня речник Повітряних сил Ілля Євлаш заявив, що Росія намагається будь-яким способом знищити українську енергосистему. Тому ворог може продовжувати здійснювати комбіновані атаки по нашій країні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.05.2024 19:26