Ілля Євлаш. Джерело: detector.media

Комбіновані атаки рашистів по Україні можуть продовжуватися: заява Повітряних сил

Росія намагається будь-яким способом знищити українську енергосистему. Тому ворог може продовжувати здійснювати комбіновані атаки по нашій країні. 

Про це заявив речник Повітряних сил Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Ми Україна".

"Ми бачимо, що це серйозна атака з досить великим застосуванням великої кількості різних типів ракет. Звичайно, що ворог аналізує застосування, намагається збирати інформацію в тому числі й зі своєї розвідки, з відкритих джерел про те які саме об'єкти їм вдалося уразити", — зазначив військовий.

Речник Повітряних сил ЗСУ підкреслив, що окупанти атакують енергетичну інфраструктуру України, продовжують її знищувати та намагаються бити по різних об'єктах.

"Ми маємо бути готовими до того, що противник може продовжувати такі свої удари. Бачили дещо зменшення останнім часом "шахедів". Однак цієї ночі ворог використав понад два десятки своїх ударних БпЛА. Тому в цьому плані ми маємо бути готовими до відбиття всіх можливих варіантів повітряного нападу", — наголосив Євлаш.

Нічна масована атака: деталі

Росіяни цієї ночі били по Україні дронами та ракетами. На Полтавщині вдалося збити ворожі цілі, однак сталося влучання "шахеда" в обʼєкт енергетичної інфраструктури. Там виникла пожежа, про постраждалих не повідомлялося.

У Київській області сталося загоряння об'єкта цивільної інфраструктури в одному з населених пунктів Броварського району. Травмовано дві особи — жінку 1962 р.н. та чоловіка 1990 р.н. Вони госпіталізовані до Броварської лікарні в стресовому стані та з пошкодженням кінцівок.

У Запорізькій області росіяни також поцілили по обʼєктах критичної та цивільної інфраструктури. За даними ОВА, є руйнування, але, попередньо, без постраждалих.

Крім цього, ворог атакував обʼєкти критичної інфраструктури у Вінницькій області, зафіксовано влучання.

На Кіровоградщині в Олександрійському районі також пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури. Травмовано дитину восьми років. Руйнувань попередньо зазнали 13 приватних будинків та майже три десятки гаражів.

У Києві, на Львівщині та Франківщині працювала ППО. Для обстрілу столиці ворог застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, повідомила місцева влада. За попередніми даними, в столиці без постраждалих та руйнувань.

Нагадаємо, у ніч на 8 травня Росія влаштувала масовану ракетно-дронову атаку на Україну. Протиповітряна оборона працювала одразу у кількох областях, зафіксовано влучання в об'єкти енергетики у шести регіонах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2024 12:52