У Вінниці до суспільно корисних робіт планують залучати безробітніх

У Вінниці запускають проект щодо працевлаштування безробітних на суспільно корисні роботи.

Як повідомляє прес-служба Вінницької міської ради, відповідне рішення розглядали під час засідання виконавчого комітету міськради у четвер, 25 квітня. Станом натепер у Вінниці два комунальні підприємства готові взяти 32 працівників для суспільно корисних робіт.

Директор департаменту економіки та інвестицій Вінницької міськради Максим Мартьянов запевняє, що суспільно корисні роботи спрямовані безпосередньо на забезпечення життєдіяльності населення в умовах воєнного стану.

"Це важливий крок для підтримки людей, які через війну та інші виклики залишилися без роботи. Цей проєкт, який Вінницька міська рада реалізує спільно з Вінницькою філією Вінницького обласного центру зайнятості, спрямований на покращення рівня життя населення. Тимчасова зайнятість на суспільно корисних роботах дасть людям отримати заробітну плату, достатню для того, щоб покрити основні потреби, а також знайти можливість реалізувати себе. Фінансування передбачене за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України", — каже він.

Суспільно корисними роботами вважаються:

  • ремонтно-відновлювальні роботи, які виконують на об’єктах забезпечення життєдіяльності;
  • роботи з ремонту житлових приміщень, розбір завалів, розчищення залізничних колій та автомобільних доріг;
  • організація забезпечення життєдіяльності громадян, які постраждали внаслідок бойових дій;
  • сільськогосподарські роботи;
  • роботи, які пов’язані з підтриманням громадського порядку, а саме прибирання та озеленення території міста, кладовищ та зон відпочинку та інші.

Зазначається, що в першу чергу до таких робіт буде запропоновано долучитись безробітним, які зареєстровані в державній службі зайнятості, а також внутрішньо переміщеним особам.

Нагадаємо, в Україні з'явився сайт із пошуку вакансій у сфері відбудови й транспорту. Він має назву "Робота та відновлення". Тут можна знайти пропозиції від роботодавців, залучених до відновлення територій та інфраструктури країни. На порталі розміщені вакансії в галузях транспорту, зв'язку, будівництва та відбудови в цілому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.04.2024 06:18