Фото: eeas.europa.eu

У Євросоюзі розповіли, коли може закінчитись війна в Україні

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель вважає, що не варто чекати на швидке завершення війни в Україні.

Про це він сказав на конференції Всесвітнього економічного форуму, пише Breaking The News.

Боррель заявив 28 квітня, що він не очікує швидкого завершення конфлікту в Україні, наголосивши, що президент Росії Володимир Путін може вирішити відкласти ухвалення будь-якого рішення до "принаймні: президентських виборів у Сполучених Штатах цієї осені".

"Тим часом нам необхідно підтримати народ України. Ми зобов'язалися підтримувати Україну, коли почалася війна, ми повинні продовжувати підтримувати Україну доти, доки українці не зможуть чинити опір і поки Путін не вирішить зупинити цю війну", — заявив Боррель на Всесвітньому економічному форумі в Ер-Ріяді.

Раніше під час вечірнього відеозвернення 28 квітня президент Володимир Зеленський повідомив, що наша країна разом зі Сполученими Штатами працюють над двосторонньою безпековою угодою.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський висловив переконання, що війна з Росією завершиться лише перемогою України. Іншого варіанту і бути не може. На запитання журналіста, чи може Україна поступово дійти до програшу у війні, очільник держави відповів тверде "Ні!". Водночас президент зауважив, що на початку війни наша держава була у значно складнішій ситуації та все одно вистояла у боротьбі із ворогом.

Також у грудні 2023 року Зеленський наголосив, що ніхто не знає, чи закінчиться війна у 2024 році, і партнери також.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2024 22:38