Вибухи в Джанкої. Фото зі соцмереж

Удар по аеродрому в Джанкої: у ГУР розповіли перші деталі про наслідки

Внаслідок удару Збройних сил України по військовому аеродрому в Джанкої, що на півночі окупованого Криму, 17 квітня були уражені пускові установки комплексів протиракетної, протиповітряної оборони, радіолокаційні системи та літаки російської армії.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі каналу "Донбас.Реалії". 

"Є вже більш деталізована інформація по ураженню. Сьогодні вона буде офіційно оприлюднена. Так, там є і пускові установки комплексів протиракетної й протиповітряної оборони, є знищені радіолокаційні системи, є інформація про ураження літаків та особового складу", — каже Юсов.

Також він додав, що детальна інформація буде оприлюднена згодом та запевнив, що "це справді важлива масштабна успішна операція ЗСУ".

Зазначимо, що напередодні президент Володимир Зеленський підтвердив, що українські війська завдали удару по аеродрому в окупованому Джанкої. У своєму відеозверненні очільник держави подякував головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському за організацію цієї операції та висловив подяку українським воїнам за їхню влучність та наголосив, що це був "правильний удар".

Нагадаємо, партизанський рух "Атеш" заявив, що у ніч на середу, 17 квітня, в тимчасово окупованому Джанкої на військовому аеродромі було уражено новітній ворожий комплекс С-400. До того ж, за даними партизан, було завдано удару в районі командного пункту п'ятого зенітного ракетного дивізіону 18 зенітного ракетного полку 31 дивізії ППО четвертої армії Повітряно-космічних сил РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 12:45