Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

"Укренерго" розповіло про ситуацію з електрикою: у яких областях в середу не вимикатимуть світло

В Україні через зниження температури зросло споживання електроенергії. Найбільший дефіцит потужності зберігається у вечірні години.

Про це йдеться у повідомленні НЕК "Укренерго".

Енергетики наголошують, що наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі. Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. В Одеській області зберігаються мережеві обмеження.

У яких областях в середу не діють ліміти

За даними "Укренерго", ліміти споживання не доводились до Запорізької, Донецької та Миколаївської областей, де сьогодні планувалось провести виміри фактичного споживання. Однак через пошкодження водогону внаслідок обстрілів росіян виміри у Миколаївській області наразі проводитись не будуть, оскільки пошкоджена критична інфраструктура є значним споживачем, що вплине на показники вимірів. При цьому обмеження споживання в області наразі не застосовуватимуться. До решти операторів систем розподілу (обленерго) доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби.

Ситуація на Одещині

В Одеській області, за даними "Укренерго", бригади енергетиків працюють цілодобово, аби відновити електропостачання. Також тривають роботи на всіх інших об’єктах, пошкоджених внаслідок ракетних та дронових атак росіян.

Укренерго

Нагадаємо, напередодні "Укренерго" повідомило, що починаючи з 8 лютого по всій Україні будуть змінені ліміти споживання електроенергії. Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання в кожній області. 

Суспільство, 08.02.2023 11:42