Фото: freeradio.com.ua

В Україні сьогодні відзначається День вдячності волонтерам

У суботу, 20 квітня, в Україні відзначають Міжнародний день вдячності волонтерам. В цей день у всьому світі відзначають роботу та зусилля людей, які добровільно віддають власний час та енергію, щоб допомагати іншим.

Мета Дня вдячності волонтерам  — привернути уваги суспільства до волонтерської діяльності, подякувати волонтерам за їх відважність, доброту, безкорисливість та щиру допомогу армії, людям, які опинились в скрутному положенні, дітям, тваринам.

Варто зауважити, що волонтерський рух виник у Франції у 1920 році, коли молодь організувала добровільне відновлення зруйнованих під час Першої світової ферм. Волонтерством одразу зацікавились інші країни, а вже у 1990-х роках воно дійшло до України.

Проте під час війни поняття "волонтер" для України набуло особливого значення. Тисячі цих людей стали надійним тилом для нашої армії та великою підтримкою для вимушених переселенців. Завдяки їхній нелегкій праці безліч людей отримують необхідну допомогу на прифронтових і тимчасово окупованих територіях.

На сьогодні в Україні функціонує низка волонтерських організацій та фондів. Волонтери активно збирають гроші та необхідні матеріали, такі як одяг, продукти харчування, медичне обладнання, амуніцію та інші засоби, що необхідні бійцям на передовій. Багато волонтерів допомагають організувати медичні програми, реабілітацію поранених, психологічну підтримку та надання різного роду соціальної допомоги для тих, хто постраждав від війни.

Відтак, цей день є відмінною нагодою вшанувати та висловити вдячність волонтерам за їхню самовіддану працю і безкорисливий внесок на благо суспільства.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про народні традиції, прикмети та заборони 20 квітня. До того ж привітання з іменинами сьогодні приймають Гаврило, Григорій, Микола, Олександр, Теодор, Федір.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.04.2024 15:30