Фото: соцмережі

Верховна Рада надала додаткові підстави для звільнення з військової служби

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який надає військовослужбовцям додаткові підстави для звільнення зі служби. Рішення ухвалили на засіданні 3 травня. 

Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

Згідно з документом, військовослужбовець тепер може демобілізуватися за сімейними обставинами, зокрема, якщо в нього загинули або зникли безвісти близькі родичі на війні. Такими родичами вважають чоловіка, дружину, сина, доньку, батька, матір, діда, бабу або рідних братів та сестер. 


Фото: Олексій Гончаренко

Фото: Олексій Гончаренко

Нагадаємо, в Україні статус та пільги учасників бойових дій регулюється законом "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Відповідно до статті 12 закону учасники бойових дій мають право на певні пільги, пов'язані з медичним обслуговуванням, фінансовою допомогою, житлом. 

Проте довічні пільги для військових після демобілізації можуть скасувати. Їх замінять на стипендії, які вони отримуватимуть упродовж двох-трьох років. 

Захисники й захисниці України, громадяни, які отримали поранення, та люди з інвалідністю зможуть отримати ваучери для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2023 13:40