Фото: Freepik

Військові та люди з інвалідністю зможуть отримати ваучери на навчання

Захисники й захисниці України, громадяни, які отримали поранення, та люди з інвалідністю зможуть отримати ваучери для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці. Таке рішення ухвалили на засіданні Кабінету Міністрів України 21 березня 2023 року.

Про це повідомили на Урядовому порталі. 

Зміни передбачають, що вищеперераховані категорії населення зможуть отримувати ваучери на навчання у розмірі до 26 840 гривень. Вони отримають можливість здобути нові знання і навички в одному із закладів вищої, фахової передвищої та професійної освіти.

Перелік професій та спеціальностей для навчання, за якими може бути виданий ваучер, включає будівництво та цивільну інженерію, кібербезпеку, інженерію програмного забезпечення та інші напрямки. Повний перелік можна переглянути на сайті Мінекономіки. 

"Така ініціатива уряду покликана збільшити можливості для інтеграції у ринок праці та підприємництво відповідних категорій населення і для долучення до відбудови України", — пояснила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

Варто зауважити, що ваучер на навчання видається центрами зайнятості особам, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, та відповідають певним вимогам.

Нагадаємо, в Україні з'являться програми для створення і розвитку бізнесу та активні програми зайнятості для працевлаштування ветеранів, у тому числі людей з набутою внаслідок війни інвалідністю. Нові напрямки планують запустити вже у квітні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.03.2023 04:37