Фото: Facebook Олексій Резніков

Виплати військовослужбовцям: Резніков пояснив, хто і скільки отримуватиме грошей

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що виплати для військовослужбовців у розмірі 30 та 100 тис. грн залишаються. А від 1 лютого 2023 року рівень грошового забезпечення ще підняли приблизно на 30-35%. 

Про це він розповів під час прес-конференції, передає Військове телебачення України

"Ми навпаки підняли рівень грошового забезпечення на виконання указу президента України. Якщо раніше стрілець – це найменша позиція, отримував 13 тис. грн, тепер він буде мати 20 тис. грн. Це вище, ніж середня заробітна плата по Україні. А далі оплата збільшується відповідно до рангу військового, у всіх них буде збільшена заробітна плата у 30-35%", зазначив міністр.

За словами Резнікова, виплати 30 та 100 тис. грн є стимулюючим фактором, вони також залишаються, проте зі своїми уточненнями. Всі військові, які перебувають на нульовій лінії фронту, отримуватимуть 100 тис. грн на місяць. 

Водночас ті, хто забезпечують бойові завдання, але далі від лінії фронту, також отримуватимуть 30 тис. грн винагороди. Таку ж суму отримуватимуть військові, які виконують бойові завдання, наприклад, на півночі вздовж лінії фронту.

"Ті, хто виконує бойове завдання трохи далі, але біля лінії фронту, будуть так само продовжувати отримувати 30 тис. грн. Знову ж таки, як я вже казав, той самий стрілець буде отримувати 20 тис. грн і 30 тис. грн – тобто всього 50 тис. грн. І це стосується не лише ЗСУ, а й Нацполіції, Нацгвардії, прикордонників, спецпідрозділів СБУ, ГУР, тобто всі, хто у формі, будуть отримувати кошти за виконання бойового завдання" пояснив міністр оборони.

При цьому, додаткову місячну виплату у 30 тис. грн скасували для військовослужбовців, які перебувають далеко в тилу, поза зоною бойових дій і не виконують завдань на сході, півдні чи півночі країни.

Нагадаємо, із 1 лютого в Україні діє новий порядок виплати додаткової грошової винагороди для військових ЗСУ та службовців МВС. Зокрема, змінилися правила для виплат 30 тисяч і 100 тисяч гривень.

Війна, 06.02.2023 12:24