Фото: АрміяInform

У Міноборони пояснили, кому з військових залишать виплати 100 тисяч гривень

Із 1 лютого в Україні діє новий порядок виплати додаткової грошової винагороди для військових ЗСУ та службовців МВС. Зокрема змінилися правила для виплат 30 тисяч і 100 тисяч гривень.

Про виплати розповів заступник начальника відділу грошового забезпечення та заробітної плати Міноборони полковник Олег Рогаль.

Посадовець пояснив, хто буде отримувати додаткові 100 тисяч виплат.

Насамперед цю винагороду залишили для військових, які беруть участь у бойових діях на лінії фронту. Окрім них, ці виплати також будуть отримувати за час виконання бойових завдань:

  • військові ракетних військ і артилерії;
  • льотчики за час виконання польотів у районах ведення бойових дій;
  • моряки;
  • військові медики (їх виділили в окрему категорію як військовослужбовців, що матимуть винагороду 100 тисяч гривень кожного місяця);
  • зенітно-ракетні війська та протиповітряні війська, які виконують завдання в районі проведення бойових дій.

Винагороду в 30 тисяч гривень отримуватимуть:

  • військовослужбовці, які входять до складу угруповань Сил оборони країни та виконують бойові або спеціальні завдання згідно з бойовими наказами або розпорядженнями командирів військових частин;
  • військовослужбовці, які виконуватимуть завдання всебічного забезпечення угруповань Сил оборони;
  • військовослужбовці, які перебувають у підрозділах, що зараховані до складу резерву Головнокомандувача Збройних сил України.

Важливо, що 30 тисяч гривень будуть виплачувати лише за період виконання цих бойових спеціальних завдань.

За словами Рогаля, будь-яку додаткову грошову винагороду не буду виплачуватися тим військовослужбовцям, які проходять службу у військових частинах та підрозділах, які не входять до складу угруповань ЗСУ або резерву Головнокомандувача і перебувають поза межами районів ведення бойових дій. Йдеться про навчальні центри, органи військового управління, тилові бази тощо. У цих місцях військові отримуватимуть лише свою ставку.

Нагадаємо, 31 січня повідомлялося, що влада оновила програму виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, йдеться про вдосконалення програми.

Додамо, раніше опитування Інституту соціології НАН України показало, що для нормального життя українцю достатньо в середньому 14 231 грн. Це — близько $340 за актуальним курсом.

Війна, 04.02.2023 22:08