Пентагон. Джерело: Вікіпедія

Американські журналісти дізналися, наскільки потужний пакет допомоги Пентагон готує для України

Сполучені Штати Америки готують чергову військову допомогу Україні. Цього разу новий пакет стане потужнішим і більшим, ніж зазвичай.

Про це повідомило видання Politico, журналісти якого посилають на двох високопоставлених американських чиновників на умовах анонімності.

Джерела медійників розповіли, що адміністрація Байдена готує більший, ніж зазвичай, пакет військової допомоги Україні. Він міститиме бронетехніку на додаток до терміново необхідних артилерійських систем і засобів протиповітряної оборони.

"У Міноборони США все ще роблять останні штрихи до потенційного нового траншу, але вони хочуть, щоб він був готовий незабаром після того, як президент Джо Байден підпише законопроект про надання десятків мільярдів доларів додаткової допомоги Києву", - сказали чиновники.

За інформацією Politico, пакет, над яким зараз працює Пентагон, буде значно більшим, ніж останній транш у розмірі 300 мільйонів доларів. Ймовірно, це буде бронетехніка, бойові машини Бредлі (Bradley Fighting Vehicles). За словами одного з американських чиновників, очікується, що в пакеті також будуть старі "Хаммери" та бронетранспортери M113, а також ракети.

За словами ще одного джерела, в пакет допомоги ввійде артилерія та засоби протиповітряної оборони.

При цьому представник Пентагона відмовився від коментарів.

Нагадаємо, що сьогодні президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом за підсумками голосування в Палаті представників. Американський лідер запевнив, що в разі схвалення документа Сенатом він негайно підпише закон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.04.2024 22:52