Володимир Зеленський і Джо Байден. Telegram-канал президента України

Зеленський і Байден обговорили перший пакет допомоги після ухвалення закону про підтримку України

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом за підсумками голосування в Палаті представників. Американський лідер запевнив, що в разі схвалення документа Сенатом він негайно підпише закон.

Про це повідомив Володимир Зеленський у своїх соціальних мережах.

"Я вдячний Джо Байдену за неослабну підтримку України та за справжнє глобальне лідерство", — наголосив український президент.

Він також відзначив двопартійну підтримку законопроекту й особисту роль спікера Майка Джонсона та лідера меншості Хакіма Джеффріса. Інше рішення Палати представників — дозволити конфіскацію російських активів — посилає потужний сигнал усім партнерам, додав Зеленський.

Він розповів президенту Байдену про російський повітряний терор тисячами ракет, дронів і бомб. Зокрема, про удар по харківській телевежі буквально за декілька хвилин до розмови. Це чіткий намір Росії зробити місто непридатним для життя.

"Ми обговорили перший пакет оборонної допомоги після ухвалення закону. Маю запевнення президента США, що він буде швидким і потужним, тому посилить наші протиповітряні, далекобійні й артилерійські спроможності. Також обговорили підписання двосторонньої безпекової угоди та підготовку до майбутнього Саміту миру", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що сьогодні ж президент України Володимир Зеленський провів чергову Ставку верховного головнокомандувача. Її учасники пройшлися за основними актуальними пунктами: поле бою, зброя, захист міст, громад і критичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.04.2024 20:18