Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Поле бою, зброя, захист і не тільки: Зеленський окреслив головні теми, які розглядали на Ставці

У понеділок, 22 квітня, президент України Володимир Зеленський провів чергову Ставку верховного головнокомандувача. Її учасники пройшлися за основними актуальними пунктами: поле бою, зброя, захист міст, громад і критичної інфраструктури.

Про це Володимир Зеленський написав у своїх соціальних мережах.

"Найперше — фронт. Відбулася доповідь головкома Олександра Сирського. Окупаційна армія має завдання без огляду на власні втрати демонструвати хоч якісь перемоги до 9 травня. Тепер їх підганяють ще й позитивні рішення друзів України", — зазначив він.

За його словами, нашим воїнам складно, але надходження необхідної допомоги вирівняє ситуацію. Саме тому підтримка конкретною зброєю, яка є в наших партнерів, необхідна нам невідкладно.

"Далі — власне виробництво. Доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо контрактів із вітчизняними компаніями. Ми працюємо над новим форматом угод, який, з одного боку, не переобтяжуватиме військовий бюджет, а з іншого — гарантуватиме виробникам довготривалі зобов’язання держави", — додав український президент.

Третім пунктом обговорень під час Ставки верховного головнокомандувача Володимир Зеленський назвав захист.

"На наступну Ставку дав доручення зібрати все, що відомо нашим розвідкам про наміри російських терористів нищити цивільну інфраструктуру, та підготувати всеохопний план подальших дій: посилення фізичного захисту, де це працює, перерозподіл систем протиповітряної оборони та децентралізації, де це можливо", — наголосив він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив в ефірі програми Meet the Press американського каналу NBC, що важливо наповнити схвалений напередодні Конгресом США пакет допомоги Україні дефіцитною зброєю. Адже ситуація на фронті складна, а Росія готується до масштабного наступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2024 16:58