Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Якщо Україна не вистоїть: Зеленський розповів про "апетити" Путіна у країнах НАТО

Якщо Україні не вдасться витримати російську навалу, то диктатор Путін піде на країни Балтії. Він хоче відновлення території СРСР. А після цього його апетити збільшаться на Польщу та навіть Німеччину.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в ефірі програми Meet the Press американського каналу NBC.

"Я знаю одне: якщо Україна не вистоїть, то Росія точно вдереться в Балтійські держави. Чому? Не тому, що є якась цікава ідея або стратегія, а тому, що Путін хоче повернути вплив СРСР", — зазначив український президент.

За його словами, для цього — і це Путін не приховує — він хоче повернути собі повністю, силою, війною, колись республіки СРСР, а зараз незалежні країни.

"У НАТО вони чи не в НАТО — його це не цікавить. Він не боїться країн НАТО. Тому це його стратегія. Безумовно, після Балтійських держав під ударами буде і Польща, і навіть частина Німеччини", — наголосив Володимир Зеленський.

Він запевнив, що найбезпечніше для російської армії йти туди, де не буде великого протистояння.

"Другий раз таку помилку, як з Україною, він не буде повторювати. Тому, авжеж, простіше із країною, яка менша. Менш захищена, менше людей, набагато менше зброї, і це буде і країна, яка колись була в Радянському Союзі. І під це підпадають передусім балтійські країни. І він туди піде", — вважає Зеленський.

Нагадаємо, в цьому ж інтерв’ю Володимир Зеленський заявив, що важливо наповнити схвалений напередодні Конгресом США пакет допомоги Україні дефіцитною зброєю. Адже ситуація на фронті складна, а Росія готується до масштабного наступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.04.2024 22:59