Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента

Зброя Україні потрібна негайно: Зеленський пояснив, до чого може призвести затримка з постачаннями

Якщо надання американської допомоги затягнеться, то Україна зазнає втрат. Зброя українським Силам оборони потрібна якомога швидше, оскільки ситуація на фронті дуже напружена.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в ефірі NBC News. Таким чином він прокоментував розблокування асигнувань на Збройні сили України в Конгресі США.

"Усе залежить від того, коли ми справді отримаємо зброю на місцях. Якщо ми отримаємо її за півроку — ну, у нас процес застопориться на півроку, і ми зазнаємо втрат за декількома напрямками", — наголосив він.

За його словами, в України зараз є шанс стабілізувати ситуацію та перехопити ініціативу, тому насправді необхідно швидко отримати системи озброєння.

Український президент додав, що Україні зараз потрібна зброя далекої дії, тому що "наша зброя не така далекобійна".

"Нам потрібна й протиповітряна оборона. Зараз це наші пріоритети", — сказав Зеленський.

Він також відповів на нещодавні повідомлення про те, що колишній президент Дональд Трамп у разі обрання тиснутиме на Україну, щоби вона віддала частину території Росії в обмін на припинення війни: "Чутки, я в це не вірю".

Український президент також висловив сумнів у тому, що Путін колись погодиться на врегулювання та буде дотримуватися його.

"Ви ніколи не можете довіряти Путіну. Стратегія припинення війни має ґрунтуватися не на словах Путіна чи інших людей з його оточення, а на чомусь дуже конкретному, чомусь дуже відчутному в Україні, яка є незалежною і демократичною. Я впевнений, що всі в цьому зацікавлені, щоби Україна була незалежною, суверенною та демократичною. Це цікаво як для республіканців, так і для демократів", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що ніхто не збирається домовлятися з Росією про мир після виділення Україні від США допомоги на понад 60 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.04.2024 17:23