Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Чи скасують на Київщині комендантську годину на Великдень: відповідь влади

У неділю, 5 травня, на Великдень у Київській області не планують скасовувати дію комендантської години. У цей час заборонено пересування вулицею, тому богослужіння мають транслюватися в онлайн-режимі.

Про це повідомила Київська обласна військова адміністрація. Її начальник Руслан Кравченко звернувся з проханням до представників церков дотримуватися безпекових заходів.

"Попри складну безпекову ситуацію, маємо зробити все, щоби для кожного мешканця Київщини свято стало мирним і спокійним. Загроза нових атак росіян значна. Тому всі богослужіння мають бути максимально безпечними", — зазначив він.

Саме тому в ніч зі суботи 4 травня на неділю 5 травня у Київській області комендантська година діятиме без змін — з 00:00 до 05:00 години. У цей час заборонено пересування вулицею, тому богослужіння мають транслюватися в онлайн-режимі.

Однак храми можна буде відвідати після завершення комендантської години.

"Просимо також вжити всіх заходів, щоб уникнути значного скупчення людей в одному місці. В разі тривоги оперативно просити людей пройти до найближчого укриття. Про місця їх розташування також має бути надана необхідна інформація. Правоохоронці стежитимуть за громадським порядком та працюватимуть в посиленому режимі. Але вкрай важливо, щоб і люди були максимально пильними", — наголосив Руслан Кравченко.

Як відомо, в Харкові цього року на Великдень закриють вхід на міські кладовища, а також меморіальні комплекси, які підпорядковуються комунальному підприємству "Ритуал". Таке рішення ухвалили через посилення Росією ракетних атак, а також ударів дронів.

Нагадаємо, що минулого року комендантська година на Великдень в Київській області діяла без змін (з 00:00 до 05:00). Після її завершення люди могли піти до храмів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.04.2024 22:07