Фото: Depositphotos

Якою буде комендантська година на Київщині на Великдень: заява ОВА

На Великдень, у ніч із суботи, 15 квітня, на неділю, 16 квітня, комендантська година в Київській області діятиме без змін (з 00:00 до 05:00) години. Після її завершення люди зможуть піти до храмів.

Про це повідомляє Київська ОВА. 

Перебувати в храмах у час комендантської години може винятково духовенство з обмеженням доступу для вірян. Для зручності населення богослужіння транслюватимуться в онлайн-режимі. 

"Проте звертаємо увагу на необхідності обмежити кількість присутніх на території церков і кладовищ під час освячення великодніх кошиків та в поминальні дні. Такі заходи необхідні першочергово задля безпеки мирного населення відповідно до вимог воєнного стану. Наголошуємо, у разі тривоги необхідно перейти до найближчого укриття!" — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Росія може використати Великдень (за східним обрядом), який відзначатиметься 16 квітня, щоб відстрочити український контрнаступ, закликавши до припинення вогню. Країна-агресор може зробити це нібито з поваги до православної релігії, хоч раніше не виявляла її до релігії на окупованих територіях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 10.04.2023 13:20