Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Члени НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу

Члени Північноатлантичного альянсу висловили занепокоєння недавніми агресивними діями Росії на території країн Альянсу. 

Про це йдеться у заяві країн-членів НАТО.

В Альянсі наголосили, що в останні тижні були висунуті звинувачення кільком особам у зв'язку з ворожою державною діяльністю, яка охоплює Чехію, Естонію, Німеччину, Латвію, Литву, Польщу та Велику Британію.

"Ці інциденти є частиною кампанії з активізації діяльності, яку Росія продовжує здійснювати в євроатлантичному регіоні, зокрема на території Альянсу і через підконтрольних їй осіб. Це включає дезінформацію, саботаж, акти насильства, кібер- і електронне втручання, кампанії з дезінформації та інші гібридні операції", — йдеться в заяві.

Відтак, члени НАТО наголосили, що занепокоєні гібридною агресією з боку Росії, яка становить небезпеку для країн Альянсу.

"Ми підтримуємо постраждалих членів Альянсу й солідарні з ними. Ми будемо діяти індивідуально і колективно у відповідь на ці дії та продовжуватимемо тісно координувати свої дії", — наголошується в заяві.

Водночас в Альянсі зауважили, що будуть продовжувати посилення стійкості до гібридних російських загроз і закликали Росію "виконувати свої міжнародні зобов'язання, так само як члени НАТО виконують свої".

"Дії Росії не зупинять членів Альянсу від продовження підтримки України", — додали в НАТО.

Нагадаємо, раніше німецький генерал-лейтенант Карстен Броєр заявляв, що Росія може підготуватися до нападу на країни Північноатлантичного альянсу через п'ять-вісім років, коли відновить свої сили після війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.05.2024 22:59